Американската инвестиционна банка  JPMorgan все повече насочва своите средства към

...
Американската инвестиционна банка  JPMorgan все повече насочва своите средства към
Коментари Харесай

JPMorgan придоби стартъп за етично инвестиране

Американската капиталова банка  JPMorgan от ден на ден насочва своите средства към бранша на устойчивото вложение. Най-голямата по мярка на активите банка в Съединени американски щати разгласи, че е  придобила финтек компанията OpenInvest, съобщи Си Ен Би Си. Базираният в Сан Франциско стартъп, е основан през 2015 година с съществена активност подкрепяне на огромните финансови съветници, мениджърите на фондове, а и на частните вложители да основават капиталови портфейли, които да отразяват изцяло полезностите им – като да вземем за пример да изваждат от тях бизнеси като производството на горива, алкохол, тютюневи произведения или въгледобивни или други компании с огромен отрицателен резултат над общностите или околната среда. Компанията е получила финансиране от фамозния фонд Andreessen Horowitz, който е вложил в ранното развиване на стартъпи като Фейсбук, Skype, Groupon, Twitter, Airbnb, Stripe и други.

Устойчивото или етичното вложение, наричано още със съкращението ESG за environmental, social, governance – вложение, което се концентрира над околната среда, обществото и ефикасното ръководство - провокира мощен интерес в последните няколко години. Към момента в такива фондове се ръководят към този момент над 2 трлн. $.  

Това е третото сходно придобиване, което JPMorgan завърши от декември 2020 година до през днешния ден. По-рано банката получи собствеността над 55ip, финтек, който специализира в автоматизираното основаване на капиталови портфейли с ниски данъчни разноски. По-рано този месец банката  също по този начин разгласи, че е на финала по придобиването на английския онлайн фонд управител Nutmeg, благодарение на който се надява да форсира въвеждането на повече цифрови услуги.

Тези придобивки се преглеждат като отговор на обичайните финансови институции на бързото развиване на конкуренция от страна на Гугъл, Walmart, Square и PayPal, които  последователно вкарват проекти за кредитиране на клиентите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР